SAJGONKI z kapustą, grzybami Mun i makaronem chińskim

SAJGONKI z kapustą, grzybami Mun i makaronem chińskim

SAJGONKI z kapustą, grzybami Mun i makaronem chińskim

Przepis na : kolacja

Składniki:- kapusta pekińska- grzyby Mun- makaron ryżowy nitki- sos sojowy- ząbek czosnku- 1/2 cebuli- przyprawa chińska- sos do sajgonek - papier ryżowy             Wykonanie:   Kapustkę siekamy, cebulę również, na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dusimy cebulę, kapustę, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, namoczone grzyby Mun, poszatkowane, doprawiamy sosem sojowym i przyprawą chińską ( np. 5 smaków - Kamisa), uważajcie bo jest bardzo ostra. Dusimy wszystk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, grzyby, makaron po chińsku, sosy, cebula, sos sojowy, duszone, kapustą, warzywa, czosnek, kuchnia chińska, kapusta pekińska, kolacja, siekane, sos z grzybów , sos do makaronu, makaron na kolację, makaron z patelni, makaron smażony, warzywa na patelnie

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.