Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy

Cukier waniliowy to temat rzeka. Sama laska wanilii jest owocem niepachnącego storczyka, której najbardziej aromatyczną częścią jest miąższ znajdujący się w jej wnętrzu. Prawdziwa wanilia ma zupełnie inny smak i zapach, niż tzw. cukier waniliowy dostępny w sklepach, który w rzeczywistości nazywa się cukrem wanilinowym. Skąd ta różnica? Cukier wanilinowy doprawiany jest syntetyczną waniliną, a z prawdziwą wanilią ma niewiele   wspólnego. Polecam więc zrobienie naturalnego, domowego cukru waniliowego, chocia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.