Ciasto migdałowe z rabarbarem

Ciasto migdałowe z rabarbarem

Ciasto migdałowe z rabarbarem

Ciasto migdałowe z rabarbarem to miękkie i wilgotne ciasto z dodatkiem kefiru i mielonych migdałów. Wierzch dodatkowo wzbogacają płatki migdałów, a kwaskowaty rabarbar idealnie komponuje się ze słodkością ciasta. Ciasto przygotowałam w formie o wymiarach 23x23cm. Ciasto migdałowe z rabarbarem Składniki: 200g mąki pszennej 80g mielonych migdałów 250g kefiru 100g cukru trzcinowego 80g masła 2 jajka 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 220g rabarbaru 25g płatk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję