Kurczak z pieczarkami i pędami bambusa.

Kurczak z pieczarkami i pędami bambusa.

Kurczak z pieczarkami i pędami bambusa.

Normal 0 21 Jest to potrawa inspirowana kuchnią tajską. Polecam wszystkim, którzy szukają troszkę odmiany. 450 gr. ryżu 110 gr. filetów z kurczaka 2 łyżki stołowe oliwy 2 ząbki czosnku, 50 gr. pędów bambusa 50 gr. pieczarek 1 łyżka stołowa sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżeczka cukru 4 łyżki bulionu lub wody 1 łyżka mąki rozmieszana z 2 łyżkami wody 2 cebulki dymki (te od szczypiorków) Szczypta białego pieprzu  Ugotować ryż. Na podgrzanym oleju podsmażyć lekko czosnek. Dodać pokrojony w cienkie paski ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.