Wafle mleczno-orzechowe to porcja słodkości dla fanów domowych wafelków. Przełożone są one tradycyjną mleczną masą przygotowaną na bazie mleka w proszku oraz masą orzechową przygotowaną na bazie zagęszczonego mleka słodzonego, orzechów i czekolady. Masę orzechową pierwotnie przygotowałam w celu zrobienia orzechowych pralinek , uznałam jednak, po wykorzystaniu mniej więcej 1/3 masy, że tyle pralinek mi wystarczy. Resztę masy postanowiłam wykorzystać właśnie do przełożenia wafli. Wyszło pysznie. Jeżeli będzie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...