Przepis na : kolacja
Pierwsza myśl po spróbowaniu tej sałatki była taka, że jest ona zdecydowanie zbyt łagodna. Dużo bardziej smakuje mi ta z dodatkiem ogórka i koperku (przepis TUTAJ) . Tutaj niestety nie miałam żadnej zieleniny i bardzo mi tego brakowało. Myślę, że posiekana dymka mogłaby nieco zaostrzyć całość i w przepisie rekomenduję jej dodatek. U mnie ostatecznie pomogło mocniejsze doprawienie – wtedy sałatka już smakowała odpowiednio dobrze:) 1 kalafior 4-5 jajek 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku/dymki 4 łyżki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...