Przepis na : sałatka
Sałatka jajeczna z pieczarkami, czerwoną cebulą i selerem naciowym. Jak wielką fanką selera naciowego nie jestem, tak w tej sałatce mi on nie przeszkadza, a wręcz uważam, że świetnie tutaj pasuje, nadając takiego chrupiącego akcentu. Porcja nie jest duża. Myślę, że tak dla 3-4 osób, z założeniem, że dla 4 osób, to tak bardziej na spróbowanie 6 jajek 10-12 brązowych pieczarek 2 ekstra cieniutkie łodygi selera naciowego 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku lub szczypiorku/dymki Sos: 2 łyżki majonezu 1 ł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...