Biszkoptowa rolada z rabarbarem, powstała na wzór pysznej rolady z jabłkami . Obie wersje (z jabłkami i rabarbarem) są fantastyczne. Słodka rolada biszkoptowa doskonale uzupełnia się tutaj z lekko kwaśnym smakiem rabarbaru. Polecam jako „tygodniowe ciasto” do kawki czy herbaty, zwłaszcza teraz, póki sezon na rabarbar trwa. Biszkopt: 5 dużych jajek 80 g drobnego cukru do wypieków 100 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki letniej wody + 2 łyżki oleju Dodatkowo: 600-700 g rabarbaru... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...