Omlety to zdecydowanie mój ulubiony wybór na śniadanie. W sumie rzadko to tutaj pokazuję, ale jemy je po kilka razy w tygodniu. Ostatnio podczas weekendu zmajstrowałam taki pyszny omlet z cebulą, papryką i parówkami i udało mi się zrobić mu szybkie zdjęcie, dlatego mogę podzielić się tym przepisem z Wami. 3 jajka 1 łyżeczka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1/2 cebuli 1/2 małej papryki lub 1/3 większej 2 mini parówki lub 1 duża (około 40 g) 1 plasterek sera cheddar garść rukoli granulowany czosnek – szczypta s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...