Przepis na : śniadanie
Dziś kolejna propozycja na pyszne śniadanie. Biszkoptowy omlet, który przygotowuje się raz dwa. Ja podałam muśnięty niewielką ilością miodu i posypany owocami. Zwykle przygotowuję go z podwójnej porcji. Moje dziecko go uwielbia:) 2 jajka 1 płaska łyżka drobnego cukru 1 łyżka mąki szczypta soli masło Dodatkowo: miód drobne owoce do podania: maliny, borówki, banany, kiwi, lub inne ulubione Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i z cukrem. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...