Łosoś parmezanowo-pietruszkowy

Łosoś parmezanowo-pietruszkowy

Łosoś parmezanowo-pietruszkowy

Przepis na : obiad

Dziś prosty pomysł na łososia. Od czasu do czasu przygotowując pieczonego łososia, wykorzystuję jako panierkę tarty parmezan. Doskonale pasuje z rybą, o czym przekonałam się już wcześniej przygotowując pieczonego łososia z parmezanem i majonezem. Tym razem przepis nieco odchudzony, znacznie prostszy, szybszy, a tak samo pyszny, o ile nie pyszniejszy! Co jest potrzebne? Ryba, tarty parmezan i natka pietruszki. Przydadzą się też ulubione przyprawy. U mnie to tylko sól, pieprz i nieco słodkiej, mielonej papryki. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.