Przepis na : obiad
Na najbliższy obiad polecam Wam kotleciki drobiowe marynowane w jogurcie i musztardzie. Kurczak w jogurtowo-musztardowej marynacie wychodzi mięciutki i delikatny i tak pyszny, że jestem pewna, iż pierwszy raz nie będzie ostatnim. Ja kurczaka obtoczyłam w mieszance mąki i bułki tartej i usmażyłam na patelni, ale możecie go również obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych i zapiec w piekarniku. 2 filety z kurczaka 2 łyżki jogurtu greckiego 2-3 łyżeczki musztardy np sarepskiej 1 jajko mąka + bułka tarta... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...