Bardzo fajna propozycja na faszerowane jajka wielkanocne. Jeśli znudziła Ci się klasyka, a więc jajka faszerowane pieczarkami , szynką , czy te z musztardą , jajka z nadzieniem brokułowym powinny odmienić tę monotonię. Smakują bardzo dobrze i wyglądają niezwykle wiosennie. 5-6 jajek 1 mały brokuł 1 mała cebula 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz ole Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy na pół. Oddzielamy żółtka od białek. Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonym i osłodzon... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...