Ciasteczka te stanowiły numer 1 jednych z poprzednich Świąt Bożego Narodzenia. Każdy z przyjemnością po nie sięgał i pytał o przepis. Ciasteczka mają migdałowy smak, nie są przesadnie słodkie. Z miękkim wnętrzem i chrupiącymi brzegami. Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków. 4 białka (z dużych jajek) szczypta soli 200 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru 250 g mielonych migdałów lub orzechów laskowych (bez skórki) 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Dodatkowo: 1 i 1/2 op. oblatów śląskich (ew.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...