Nazwa tego ciasta jest niezwykle adekwatna do smaku. No nic dodać, nic ująć – jest po prostu doskonałe Cienkie blaty ciasta miodowego miękną niezwykle szybko od gorącej masy budyniowej. Już na drugi dzień ciasto jest idealnie miękkie. Pyszne i wciągające, choć nie ukrywam, wałkowanie tych 7 warstw może być nieco męczące ale warto, oj warto! Polecam. Ciasto: 4 szkl. mąki pszennej 1 płaska łyżka sody (dałam 3/4) 3/4 szkl. cukru pudru 2 jajka 125 g masła 2 łyżki miodu Masa budyniowa na gorąco: 3 szkl. mleka ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...