Przepis na : kolacja
Choć może danie to nie wygląda najatrakcyjniej, jest jednym z moich ulubionych. To kolejny przykład na to, że w prostocie siła. Kilka składników tworzy rewelacyjną całość. Choć brokuły pod beszamelem przygotowuję stosunkowo często, nie potrafię zrobić im dobrego zdjęcia… tyle już było prób, a każda nieudana. Zobaczcie więc jak najczęściej to danie u mnie wygląda. 2 małe brokuły 50 g masła 1 łyżka mąki 1 szkl. mleka 1/2 szkl. śmietanki 30% 1 jajko 150 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera sól, piep... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...