To zdecydowanie jedno z lepszych ciast, jakie ostatnio jadłam. Jest po prostu przepyszne. Na kakaowy, delikatny biszkopt wyłożona została domowa masa budyniowa, dalej dwie warstwy herbatników przełożonych słodkim kajmakiem i dżem z czarnej porzeczki dla kontrastu smakowego. Na wierzchu krem kawowy. Co tu dużo pisać, zróbcie sobie to ciasto. Koniecznie Biszkopt: 5 jajek 130 g drobnego cukru 70 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, u mnie crema 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 50... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...