Orzechowy biszkopt, brzoskwinie zatopione w galaretce oraz masa chałwowa, przygotowana na śmietance i mascarpone. Właśnie do zrobienia takiego ciasta gorąco Cię dziś zachęcam. Jest PRZE-PYSZ-NE! Biszkopt orzechowy: 5 jajek około 150 g cukru 2 łyżki oleju + 2 łyżki zimnej wody lub rumu 150-160 g mielonych orzechów (u mnie laskowe) 50 g posiekanych orzechów (włoskie, laskowe lub migdały) 1 nieco kopiasta łyżka mąki (u mnie orkiszowa) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa chałwowa: 330-400 ml śmietanki 3... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...