Przed Wami pyszna babka z dodatkiem serka śmietankowego. Robiłam ją również z wykorzystaniem półtłustego twarogu, ale to właśnie z serkiem śmietankowym, takim z kubeczka, smakowała mi najbardziej. Babka jest pyszna, wilgotna i długo zachowuje świeżość. Będzie doskonałym wyborem na Wielkanoc. 200 g masła 5 jajek 200 g drobnego cukru 200 g serka śmietankowego (u mnie Wieluń, Mój Ulubiony) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło roztapiamy na malutkim ogniu. Odstawiam...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...