Babka cytrynowa z dodatkiem cytrynowego, gazowanego napoju. Wilgotna i smaczna. 200 g masła 120 g cukru pudru skóra otarta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1 cytryny 5 jajek 400-410 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia około 3/4 szklanki Sprite Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Cytrynę dokładnie myjemy, przelewamy wrzątkiem. Ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Skórkę z cytryny mieszamy z cukrem pudrem, a sok łączymy ze Sprite’m Miękkie masło wraz z cytrynowym cu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...