WEGAŃSKA TARTA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I MIĘKKIM TOFU

WEGAŃSKA TARTA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I MIĘKKIM TOFU

WEGAŃSKA TARTA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I MIĘKKIM TOFU

  Dziś mam przepis na francuską tartę (a dokładniej « quiche ») dla amatorów kuchni wegańskiej. Spód do tarty jest częściowo skomponowany z mąki z ciecierzycy, co zwiększa ilość protein roślinych w tej wegańskiej tarcie. ● 1 pęczek zielonych szparagów ● 200 g miękkiego (jdewabistego) tofu ● 5 cl niesłodzonego mleka migdałowego ● 10 cl migdałowej śmietany ● ½ łyżeczki kuminu w proszku ● 30 g pestek dyni ● 1 łyżeczka białego sezamu ● sól, pieprz Składniki na ciasto : ● 100 g mąki z ciecierzycy ● 80 g m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.