Przepis na : sałatka
Dzisiaj proponuję Wam przepis na kolorową, zdrową i smaczną sałatkę z czerwonej kapusty, serlera naciowego, pomarańczy i fety, z dodatkiem uprażonych orzechów włoskich. Zapraszam do skosztowania i życzę Wam miłego weekendu. Przygotowanie : 20 min. Porcja dla 4 osób : ● 2 - 3 pomarańcze ● ½ główki czerwonej kapusty ● 150 g fety ● 60 g orzechów włoskich ● 1 łodyga selera naciowego ● 2 łyżki octu jabłkowego ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżka miodu ● sól, pieprz ● 1-2 szczypty pieprzu kajeńskiego (opcjonalni... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...