LODOWY DESER Z MANGO, GRANATEM I PISTACJAMI

LODOWY DESER Z MANGO, GRANATEM I PISTACJAMI

LODOWY DESER Z MANGO, GRANATEM I PISTACJAMI

Przepis na : deser

Na upalne dni proponuję Wam lekki, orzeźwiający deser lodowy na bazie owoców mango i granatu, z dodatkiem mleczka kokosowego i pistacji, które możecie, wedle uznania, zastąpić orzechami pekan. Deser ten nie zawiera cukru, przypadnie zatem do gustu miłośnikom lekkiej, zdrowej kuchni, a także wegetarianom i weganom.   Przygotowanie : 20 min. Chłodzenie : 4 godz. Gotowanie : 3 min Porcja dla 4 osób : ● 120 g zmiksowanego miąższu mango (purée z mango) ● 40 g niesolonych pistacji (lub orzec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.