GASPACHO Z ARBUZA, POMIDORÓW, RICOTTY I BAZYLII

GASPACHO Z ARBUZA, POMIDORÓW, RICOTTY I BAZYLII

GASPACHO Z ARBUZA, POMIDORÓW, RICOTTY I BAZYLII

Idealne gaspacho na upały, który możecie zaserwować swoim gościom na przykład do grilla, w dodatku jest ono inne od tradycyjnego gaspacho z pomidorów i papryki, arbuz dodaje mu słodkiego posmaku i soczystości, a całość świetnie uzupełnia ricotta i bazylia.  Przygotowanie : 15 min. Chłodzenie: 45 min. Porcja dla 4-6 osób ● 8 listków bazylii ● 500 g arbuza ● 3 dojrzałe pomidory (ok. 300 g) ● 2 ząbki czosnku ● 100 g ricotty ● 4  łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● 2 szczypty pieprzu kajeńskiego &n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.