Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek
Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek
Dzisiaj coś dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek. Aromatyczny, pikantny, łatwy do zrobienia i moim zdaniem bardzo dobry. Idealnie komponuje się z sajgonkami. Składniki: 140 ml wody czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę łyżeczka ostrego sosu piri piri 2 łyżeczki octu sok z 1/2 limonki 1 czubata łyżeczka cukru 4 łyżeczki jasnego sosu sojowego Wykonanie: Na małą patelnię lub do małego rondelka wlewamy zimną wodę i rozpuszczamy w niej m... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
Agade
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, kuchnia chińska
Inne przepisy z Smak mojego domu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję