Przepis na : obiad
Pieczeń rzymska faszerowana gotowanymi jajkami, to idealna propozycja na Wielkanoc. To proste i zarazem pyszne danie. Jest idealnie doprawiona i bardzo godna polecenia. Inspiracją był ten przepis . Piekłam w dwóch ciemnych formach, z powiększonych ilości. U mnie mieszanka mięs wieprzowych: łopatka, szynka, karkówka, chude podgardle, ale równie smaczna będzie z samej łopatki lub łopatki z karkówką. Składniki na formę, o wym. 22x11cm Składniki: - 700g mięsa wieprzowego bez kości, np. łopatka, karkówka, s... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...