Zaczyna się już sezon na śliwki, a wraz z nim czas na pyszne ciasta. Ostatnio przygotowałam z ich dodatkiem genialne ciasto. Delikatne, puszyste, a zarazem bardzo maślane. Najlepsze z ciast ucieranych, jakie dotychczas piekłam Polecam bardzo gorąco. Inspiracją był ten przepis , zmieniłam tylko rodzaj mąki. Zwiększyłam też ilość składników o 1/4 , ale chyba nie było to konieczne, ciasto wyszło bardzo wysokie. Piekłam w ciemnej blaszce, o wym. 28x22,5cm Składniki: - 200g masła - 130g-160g cukru (dałam... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...