CHLEB ŻYTNI 3-FAZOWY, Z PRAŻONĄ CEBULKĄ, NA KEFIRZE
CHLEB ŻYTNI 3-FAZOWY, Z PRAŻONĄ CEBULKĄ, NA KEFIRZE
Ulubiony chleb mojej najmłodszej córki- żytni 3-fazowy z prażoną cebulką, tym razem jeszcze z dodatkiem kefiru. Ten chleb jest bajeczny. Cudnie pachnie i super smakuje. Chleby 2 lub 3-fazowe są proste do przygotowania, lżej strawne i zdrowsze od tradycyjnych chlebów. Jeśli tylko lubimy smak prażonej cebulki, polecam bardzo gorąco. Piekłam w 2 stalowych, kwasoodpornych formach, o wym. 23x9cm (dno) Składniki: I ETAP: - 450g mąki żytniej typ720 - 450g letniej wody (u mnie 40*) - 150g zakwasu żytnieg... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe
Warto przeczytać
Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
smacznezdrowe
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb na zakwasie, ciasto
Inne przepisy z Smaczne Zdrowe
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję