27.11.2024 Magda Jeśli znacie mój przepis na szarpaną wieprzowinę i kochacie to rozpadające się soczyste mięso, przygotujcie się, że może ona smakować jeszcze lepiej. Ostatnio robimy szarpaną już nie dla samych burgerów, ale aby właśnie wykorzystać ją do quesadilli – chyba nie będę kłamać mówiąc, że to obecnie nasze małe obiadowe uzależnienie. Dzieci uwielbiają, my uwielbiamy, więc przygotowanie to sama przyjemność, a też nie sprawi wam wiele wysiłku. Do tego sos barbeque – nie ma co, idziemy na sk... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.