16.07.2025 Magda W prostocie siła: kilka składników – gnocchi, szparagi, pesto i burrata – połączone w jedno spójne danie, pełne tekstur i aromatów to złoto na talerzu. To danie to idealna propozycja na letni obiad – świeże, kolorowe, pełne smaku, a jednocześnie lekkie i subtelne. Składniki (na 2 duże porcje): pęczek zielonych szparagów 1 średni czerwona cebula opakowanie ziemniaczanych gnocchi – około 500g 1-2 kulki burraty, w zależności od wielkości 2 łyżki oliwy sól i pieprz do s... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.