08 .10 .2021 Magda Muffinki jabłkowe, w sezonie na piękne jabłka – no oczywista sprawa To już kolejny dowód, że u mnie, tej jesieni, jabłka w kuchni rządzą. Te muffinki są subtelnie jabłkowe, miękkie i wilgotne, a na wierzchu pachnące cynamonem kawałki jabłka, delikatnie karmelowe od brązowego cukru – no smaki idealne. Składniki (na 12 muffinek): szklanka mąki 4 łyżki płatków owsianych, górskich 1 duże jajko 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki soku jabłkowego – użyłam mętnego 1 łyżeczk... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.