02.03 .2019 Magda Elegancka i wyjątkowa kolacja, na przykład dla dwojga, wcale nie musi być czasochłonna i trudna w wykonaniu. Liczy się efekt końcowy, a nie czas i siły jakie musieliśmy włożyć w przygotowanie dania. W tym przypadku efekt jest spektakularny, smakowity i zaskakujący. Połączenie słodkich buraków z kremowym, wyrazistym w smaku serem kozim i chrupiącymi orzechami to istna poezja. Idealna propozycja aby zaimponować jedzących. Składniki (na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje): 1 duży burak 50g sera koziego... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.