Çılbır czyli jaja po turecku

Çılbır czyli jaja po turecku

Çılbır czyli jaja po turecku

Przepis na : śniadanie

25.03.2024 Magda Çılbır to pochodzący z Turcji przepyszny przepis na śniadanie składający się z jajek w koszulce podawanych na czosnkowym jogurcie obficie polanym masłem z przyprawami. Mogę Wam obiecać że ta forma podania jajek stanie się wkrótce Waszym ulubionym śniadaniem jak tylko ich spróbujecie. Jeśli obawiacie się przygotowania jajek w koszulce, aby były idealnie płynne i nie rozpadły się w wodzie, czytajcie uważnie przepis a będzie znać mój sekret jak to robię, a było wiele prób i błędów. U mnie must ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wielkanoc

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.