Tradycyjna konfitura z płatków róży

Tradycyjna konfitura z płatków róży

Tradycyjna konfitura z płatków róży

Wydaje mi się, że każdy zna zapach i smak konfitury z płatków róży bo używa się jej w dobrych cukierniach jako nadzienia do pączków lub mazurków wielkanocnych. Jest pachnąca i ma niezwykły smak. To ekskluzywny produkt, a jego wykonanie wymaga dużej cierpliwości, mimo że nie smaży się jej godzinami. Jednak jest warta wysiłku więc kiedy Iwonka zaoferowała mi przywiezienie płatków róży, zebranych o poranku z dala od miasta, skorzystałam natychmiast. Z owoców dzikiej róży robię pyszną nalewkę Wszystkie róże mają jad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, przetwory

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.