Wydaje mi się, że każdy zna zapach i smak konfitury z płatków róży bo używa się jej w dobrych cukierniach jako nadzienia do pączków lub mazurków wielkanocnych. Jest pachnąca i ma niezwykły smak. To ekskluzywny produkt, a jego wykonanie wymaga dużej cierpliwości, mimo że nie smaży się jej godzinami. Jednak jest warta wysiłku więc kiedy Iwonka zaoferowała mi przywiezienie płatków róży, zebranych o poranku z dala od miasta, skorzystałam natychmiast. Z owoców dzikiej róży robię pyszną nalewkę Wszystkie róże mają jad... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.