Tarta bolognese na orkiszowym spodzie

Tarta bolognese na orkiszowym spodzie

Tarta bolognese na orkiszowym spodzie

Sos boloński a właściwie ragout mięsno warzywne zwykle jada się w Polsce z makaronem spaghetti. Z tego powodu to danie nazywa się nawet spaghetti po polsku ponieważ ze Włoszech podaje się taki sos z grubym makaronem jajecznym i w takim właśnie zestawieniu ponoć smakuje najlepiej. Ale zawsze można przekręcić przepis jeszcze bardziej i zapiec ragout na kruchym spodzie i podać w formie tarty. Zgodzicie się ze mną? Zrobiłam gęsty, bardzo gęsty sos z wołowiny i warzyw. Zagniotłam kruche ciasto z orkiszowej mąki. Pot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, sosy, makarony, spaghetti, makaron, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, zapiekanka, wołowina, obiad, zapiekanki, ciasto, kruche ciasto, ciasto orkiszowe, sos do makaronu, dania z makaronem, sos spaghetti, obiad z makaronem, makaron na obiad, zapiekanka warzywna

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.