Zebrałam wszystkie swoje dania ze szparagami bo sezon na te warzywa zaczął się w tym roku wcześniej niż zwykle. Nie ma tego dużo ani nie są jakieś wymyślne bo długo nie mogłam się do nich przekonać. Dziś już wiem, że mają ciekawy smak i można z nich zrobić szybko coś dobrego. No i zdecydowanie bardziej lubię zielone. Szparagi to delikatne warzywo. Są chrupiące albo mięciutkie w zależności od metody przygotowania. Można je smażyć, gotować, piec, grillować a nawet jeść na surowo. Są zdrowe i pyszne więc w... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Czemuż, ach czemuż nie jest pani moją siostrą (na ten przykład :-) Chyba bym codziennie u was siedziała. A potem mogłabym myć gary - w zamian za poczęstunek oczywiście :-D
warto spróbować chociaż raz żeby przekonać się czy to nasze smaki czy nie - ja nie przepadam wciąż za białymi, ale zielone mi smakują :)
Zdjęcia są tak piękne, że mam ochotę rzucić się na monitor :)
Mało kto wie, że szparagi są bardzo zdrowe i dodatkowo bardzo niskokaloryczne. Więc tylko zajadać:)