Niedawno robiłam roladki z karkówki i bardzo nam zasmakowały. Dziś, mając w ręku ładny kawałek karczku, pomyślałam sobie, że może zrobić z niego jedną, dużą roladę ? Czy nie rozleci się po upieczeniu ? Czy farsz bez usztywniacza nie wypadnie ? Cóż, nie przekonam się jeśli nie spróbuję więc do dzieła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Wygląda niesamowicie apetycznie, chętnie wypróbuję ten przepis :)pozdrawiam
Roladka z karmelizowaną cebulką - mniam.... no i wreszcie u kogoś nie wygotowana (do utraty koloru i smaku) fasolka :D
hehe, fasolka co prawda mrożona o tej porze roku, ale i tak gotowana al'dente bo taką lubię :)
Uwielbiam rolady i często je robię,ale z takim farszem jeszcze nie robiłam-wygląda zachęcająco-napewno zrobię i podzielę się wrażeniami,tym bardziej,że robiłam w sobotę też z karkówki tylko jeszcze nie wstawiłam na bloga-fajne masz przepisy więc wrzucam cię do blogów do których wpadam od czasu do czasu-pozdrawiam serdecznie:)
Gdyby nie moja dieta to jutro bym ją piekła.Poczekam,aż zacznę w miarę normalnie jeść i na pewno zrobię.Po Twojej karkóweczce z sosem śliwkowym ta pewnie będzie kolejną która u mnie na stałe zagości.msewka
piekłam dzisiaj, polecam nawet dzieci się zachwycały, dziękuję za wspałniały przepis, pozdrawiam