Pasta z grzybów leśnych

Pasta z grzybów leśnych

Pasta z grzybów leśnych

Grzyby suszę, marynuję, panieruję, smażę, duszę, gotuję... różne gatunki na różne sposoby. I przyszło mi do głowy jeszcze jedno - a gdyby tak zrobić pastę, takie smarowidło, do wykorzystania np. na ciepłych grzankach ?I jak pomyślałam tak zrobiłam pastę grzybową - tym razem tylko 5 małych słoiczków, ale już wiem, że to świetny pomysł więc będzie tego więcej ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pasta, zupa grzybowa, pasty, susz, duszone, przetwory

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
30-ileś, 4 października 2013 13:40:47

tyle lat zbieram grzyby i przetwarzam, a taka pasta nie przyszła mi do głowy, świetny pomysł!

Nashelly, 4 października 2013 14:53:43

Jak ja kocham grzyby i takie pasty, koniecznie do wypróbowania! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Iza Kulińska, 4 października 2013 15:36:35

i naprawdę jest pyszna !

Anonymous, 4 października 2013 16:10:08

Z czym, oprócz chleba można podawać taką pastę? youstyna

Iza Kulińska, 4 października 2013 18:20:37

innych wariantów jeszcze nie próbowałam, ale myślę, że doskonale sprawdzi się z niektórymi serami, dobrze powinna smakować jako dodatek do dobrego steku albo do pieczonych mięs i wędlin

Kasia z "Śladem Własnych Marzeń", 4 października 2013 22:32:03

Z grzybków to ja umiem tylko zupę grzybową zrobić i nic więcej a tak bardzo lubię je jeść. Ta pasta wygląda pysznie! Pozdrawiam

Iza Kulińska, 4 października 2013 22:57:14

jestem pewna, że umiesz dużo więcej - może po prostu jeszcze innych dań nie robiłaś :)

Iza Kulińska, 4 października 2013 23:00:18

koniecznie bo jest bardzo smaczna :)

Anonymous, 15 października 2013 01:26:16

A czy można zamiast oleju podsmażyć to wszystko na maśle? :)

Iza Kulińska, 15 października 2013 01:44:32

zwykle grzyby smażę właśnie na maśle, ale w tym wypadku polecam jednak użyć oleju - masło w zimnej paście może być widoczne w postaci mało apetycznych grudeczek