Grzyby suszę, marynuję, panieruję, smażę, duszę, gotuję... różne gatunki na różne sposoby. I przyszło mi do głowy jeszcze jedno - a gdyby tak zrobić pastę, takie smarowidło, do wykorzystania np. na ciepłych grzankach ?I jak pomyślałam tak zrobiłam pastę grzybową - tym razem tylko 5 małych słoiczków, ale już wiem, że to świetny pomysł więc będzie tego więcej ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
tyle lat zbieram grzyby i przetwarzam, a taka pasta nie przyszła mi do głowy, świetny pomysł!
Jak ja kocham grzyby i takie pasty, koniecznie do wypróbowania! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
innych wariantów jeszcze nie próbowałam, ale myślę, że doskonale sprawdzi się z niektórymi serami, dobrze powinna smakować jako dodatek do dobrego steku albo do pieczonych mięs i wędlin
Z grzybków to ja umiem tylko zupę grzybową zrobić i nic więcej a tak bardzo lubię je jeść. Ta pasta wygląda pysznie! Pozdrawiam
jestem pewna, że umiesz dużo więcej - może po prostu jeszcze innych dań nie robiłaś :)
A czy można zamiast oleju podsmażyć to wszystko na maśle? :)
zwykle grzyby smażę właśnie na maśle, ale w tym wypadku polecam jednak użyć oleju - masło w zimnej paście może być widoczne w postaci mało apetycznych grudeczek