Domowa wędlina - Mielonka wieprzowa

Domowa wędlina - Mielonka wieprzowa

Domowa wędlina - Mielonka wieprzowa

Jakiś czas temu stałam się posiadaczką nowego poręcznego urządzenia - małego szynkowaru. Skoro sama umiem upiec chleb to i do chleba coś by się przydało. Piekę czasami pasztety, mięsa różne do jedzenia na zimno, ale szynkowar pozwoli mi robić jeszcze inne rodzaje domowych smakołyków.  Możliwość robienia domowych "prasowanek" czyli wędlin ze sprasowanego i parzonego potem mięsa mam dzięki firmie Tradismak, która zaopatrzyła mnie w potrzebny sprzęt i wybór dodatków. I tak powstała moja pierwsza wędli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, pasztet, chleb, mięso, mięsa pieczone, pasztet wieprzowy

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 13 lutego 2014 13:42:49

smacznie wygląda:)

Barbara Pakuła, 13 lutego 2014 18:07:52

zapamiętam sobie przepisik! Choć na razie będę walczyć dzielnie bez szynkowaru :-)

Jan, 26 lutego 2014 22:42:50

Właśnie takiego przepisu szukałem, jutro spróbuję wykonać mielonkę.

Anonymous, 1 marca 2014 16:44:17

szkoda że trzeba czekać dwie doby,ale napewno warto,mam szynkowar singiel i będę go zachwalać że hej polecam na 100 %

Anonymous, 11 marca 2014 22:16:30

wygląda wspaniale i na pewno tak samo smakuje,robię podobnie ale w słoikach,też wymaga czasu,ale potem,,,dellicje:)))

Iza Kulińska, 11 marca 2014 22:17:39

w słoikach nie robiłam - chyba musi być luźniejsze żeby dało się ją smarować a nie kroić ?