Wilgotny piernik z orzechami Dziś mam dla Was przepis na pyszny, wilgotny, dosłownie rozpływający się w ustach piernik z orzechami. Idealne ciasto na zbliżające się święta. Ten piernik zawsze przygotowuje się na oleju rzepakowym, dzięki temu całe przygotowanie jest nie tylko ekspresowe i proste, ale ciasto dłużej zachowuje swoją świeżość i jest tak pysznie wilgotne. Dlaczego warto wybierać olej rzepakowy? Olej rzepakowy to doskonała alternatywa masła. Olej ma neutralny, przyjemny smak i aromat, który n... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...