Piure (puree) z dyni - przepis podstawowy. Piure z dyni jako podstawa wielu przepisów.

Piure (puree) z dyni - przepis podstawowy. Piure z dyni jako podstawa wielu przepisów.

Piure (puree) z dyni - przepis podstawowy. Piure z dyni jako podstawa wielu przepisów.

Dynia... to wspaniałe warzywo jest nie tylko niskokaloryczne, ale obfituje m.in. w B-karoten, potas, fosfor, wapń, witaminy z grupy B. Wspaniale wzmacnia układ odpornościowy, jest pomocna w leczeniu nadciśnienia i w walce z nadwagą. Dlatego warto ją jeść. A zastosowań dyni w kuchni znajdziemy naprawdę wiele. Dziś chciałabym przedstawić Wam podstawowy przepis (sposób) na piure (puree) z dyni. Wykonuje się je naprawę prosto, więc warto sobie takie przygotować. Mając gotowe piure z dyni możemy szybko stworzyć wiel... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie okruszki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

MagdalenaMagdalena

Wkładając serce w potrawy otrzymujemy w zamian radość najbliższych. A nie ma nic piękniejszego niż uśmiech tych, których kochamy. Zwłaszcza tych najmniejszych domowników!

"Słodkie okruszki...bo tylko tyle zostaje, jeśli wkładamy serce w to co przyrządzamy"

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, warzywa, niskokaloryczne, puree, puree dyniowe, przetwory

Inne przepisy z Słodkie okruszki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.