Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Zapraszam na pyszne pieczone żeberka w marynacie słodko-słonej. Żeberka są proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam Składniki: ok. 500 g żeberek w paskach marynata: 2 łyżki dżemu gruszkowego 3 łyżki sosu sojowego jasnego 3 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i słodkiej papryki Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy. Składniki na marynatę mieszamy razem i nacieramy nią żeberka. Wkładamy żeberka do rękawa do pieczenia, dodajemy pozostałą marynatę i zamykamy rękaw. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.