Dyniowe racuchy z rodzynkami

Dyniowe racuchy z rodzynkami

Dyniowe racuchy z rodzynkami

Zapraszam na pulchne, żółciutkie racuszki z rodzynkami od Helio. Idealne na weekendowe śniadanie. Polecam ze szklanką mleka. Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej 1 jajko 1/2 szkl mleka 25 g drożdży 2 czubate łyżki puree z dyni 1 łyżka cukru duża garść rodzynek Helio olej do smażenia Przygotowanie: Robimy rozczyn: do małej miseczki kruszymy drożdże, dodajemy cukier, łyżkę mąki i 3-4 łyżki mleka. Mieszamy razem i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 15 minut. Do dużej miski wsypujemy pozostałą mąkę or... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.