Zakręcone kruche rulony to szybki deser z Twoim ulubionym dżemem w środku. U mnie z domowymi powidłami Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej tortowej ¾ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru 60 g masła 1 jajko 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 10 łyżek zimnej wody Uwaga: szklanka 200 ml Dodatkowo: 1 słoik dżemu lub powideł Cukier puder do posypania Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję cukier puder, cukier waniliowy, jaj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...