Ciasto rumowe (Bolo de ron) zabierze nas w podróż na słoneczne plaże Karaibów, skąd właśnie pochodzi Propozycja idealna na pochmurne dni Pyszniutkie, łatwe ciasto z nutką rumu, żółte, jak karaibskie słońce. Składniki: 175 g masła ¾ szklanki cukru 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2/3 szklanki mąki kukurydzianej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek rumu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy Uwaga: szklanka 200 m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...