Prawda, że już nazwa brzmi dobrze – BERNEŃSKA BABKA CZEKOLADOWA Ma w sobie dużo czekolady i tym samym duży potencjał kuszenia. Najlepsza czekolada pochodzi ze Szwajcarii , a przepis na pyszną babkę czekoladową z Berna . Składniki: 150 g ulubionej czekolady 1 szklanka czekolady instant w proszku (jeśli nie macie, to możecie zetrzeć dodatkowe 100 g czekolady) 150 g miękkiego masła ¾ szklanki cukru 6 jajek 1 ¼ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło do posmarowania formy Cukier puder do posypania Uwa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...