Babka o smaku rumowym jest świetną propozycją na Wielkanoc, kiedy to królują baby i mazurki . Babka jest mięciutka, wilgotna i ma delikatnie wyczuwalny smak rumu. Przepis pochodzi ze starych wycinków mamy z gazety o rewelacyjnym tytule „Życie na gorąco” (zapewniam Was, że na odwrotach przepisów niektóre artykuły są naprawdę „gorące” ) Ale wróćmy do babki, która jest wyśmienita. Składniki: 2 szklanki mąki ½ szklanki cukru 200 g masła 4 jajka 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rumu 1 łyżka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...