JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Przepis na : deser

Jabłka w cieście naleśnikowym to smak dzieciństwa. Warto do tych czasów i smaków wracać.      Ciasto: ½ szkl. mąki, ½ szkl. mleka, 1 jajko, szczypta soli, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka wiórek kokosowych Nadzienie: 2 jabłka, cynamon, cukier puder do posypania Dodatkowo: olej do smażenia Składniki na ciasto miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Jabłka obieramy, kroimy na ok 0,5 cm plastry. Wycinamy gniazda nasienne. Plastry jabłek posypujemy cynamonem, maczamy dokładnie w cieście z obu stron... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek