PIECZONE PIEROGI Z GRZYBAMI (ORKISZOWE)
PIECZONE PIEROGI Z GRZYBAMI (ORKISZOWE)
Idealne zarówno w roli świątecznej potrawy (dodatku do czerwonego barszczu w Wigilię na przykład?), jak również jako np przekąska piknikowa Składniki (na ok 20 pierogów): ciasto: 3 dl mąki orkiszowej + do podsypania przy wałkowaniu 125g masła 100ml kefiru szczypta soli 1 jajko do posmarowania pierogów przed pieczeniem nadzienie: 15g suszonych grzybów 220g pieczarek 110g boczniaków 110g cebuli 25g masła pieprz sól woda zblenduj składniki ciasta (możesz też posiekać masło z mąką, dodać kefir i wymieszać) zawiń ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SandraFrej.com
Autor
SandraFrej.com
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, grzyby, ciasto, ciasto na pierogi, przekąski, pieczarki, barszcz czerwony, barszcz, świąteczne
Inne przepisy z SandraFrej.com
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję