Pikle w ostrym ketchupie.

Pikle w ostrym ketchupie.

Pikle w ostrym ketchupie.

Mam dzisiaj dla Was propozycję na przerośnięte ogórki. Ostatnio na swoim ogrodzie nie zrywałam ich przez dwa dni, chciałam aby podrosły troszkę większe na kiszone, wchodzę dzisiaj do ogródka a tu takie wielkie, no i co tu z nimi robić, postanowiłam zrobić pikle w zalewie ketchupowej, kiedyś już takie robiłam i smakowały.  jeśli nie wiecie co zrobić z dużymi ogórkami to zapraszam do wypróbowania :) około 2 kg dużych ogórków do słoika : 1 łyżeczka gorczycy Cykoria 1/2 łyżeczki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.